Jdi na obsah Jdi na menu
 

22. 5. 2016

Kam napsat svůj problém?

Nevíte už kudy kam?

Máte po krk všech pouček a "chytrých" rad z internetu?

Napište mi sem: psychologkocek@seznam.cz

Ve zkratce  popište Váš problém s kočkou či kocourem a kontakt na Vás.

Uděláme konec všem problémům.

Ozvu se Vám zpět a pomohu Vám.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

močení v bytě

Šárka Uhlíková, 29. 11. 2019 12:20

Dobrý den,
máme celkem velký problém s kastrovaným kocourem, který denně močí růžně po bytě. Máme nový dům a v něm tři kočky (dva kastrovaní kocouři a jedna kastrovaná kočka). Než jsme se nastěhovali do nového, tak močil i ve starém domě. Kočky už nějaký rok chovám a vím, že se nesnese s kočkou a doslova ji terorizuje (přišla k nám až celkem nedávno). Ze začátku bylo vše OK, ale poslední rok ji úplně nenávidí a přitom s druhým kocourem nemá problém. Je to kocour plemene devon rex. Celkem nás dost terorizuje a už nevím jak dlouho budu mít sílu po něm neustále uklízet. Je to nový dům a ničí mě to jeho chování i mého manžela. Nejsem ten typ co se zbavuje zvířat při prvním problému a chci to řešit. Pokud by pomohly nějaké bylinky nebo něco tak by se nám moc ulevilo a nebáli se dokonce pozvat návštěvu. Už jsem asi tak otupělá, že moč cítím opravdu všude a není to vůbec nic příjemného. Moc děkuji za každou radu, můj email: uhlikova.uhlik@gmail.com, nebo Mob: 777103303.

Re: močení v bytě

Psycholog koček, 29. 11. 2019 18:07

Dobrý den,
jejda, to je nepříjemná situace. Kastrované kočky značkují a to je velký problém. Důvodů, proč to dělají, je několik. Může být třeba venku nějaký kocour, který Vám značkuje na zahradě, nebo může kocourek značkovat z důvodu vyznačování teritoria v bytě.
Každá situace je velmi individuální a hrají roli velmi malinké detaily. Kocourovo naučené chování musíme změnit. Napíši Vám email a domluvíme se, co a jak.
Bylinkami nic nepokazíte. Levandule na uklidnění docela pomáhá. Můj kocour pytlík s levandulí zahrabává do deky. Stačí málo a chvilku a potom schovat. Musíte opatrně provádět změny a novinky. Podle reakce se dále rozhodnete, jak jim levandulová esence vyhovuje. Vše se v dobré obrátí.
Jana