Jdi na obsah Jdi na menu
 

20. 3. 2019

Kočka = čistota

Dobrý den,

dnes si povíme něco o tom, jak jsou naši kočičí miláčkové čistotní. 

Úklid by měl provádět samozřejmě každý z nás, ovšem mnoho lidí na to "nemá čas". Divoká kočka často mění svůj pelíšek. Často se stěhuje z místa na místo. Pokud mají koťata, stěhují velmi často celý vrh. Má to mnoho důvodů, nejdůležitější je to, aby je nenašel predátor. Predátor znamená smrt. Kočka bojuje o přežití každý den a každou minutou a proto se chová instinktivně a hledá jiná místa, jelikož tato jiná místa nejsou špinavá a nemají pach. Kočka se pak cítí bezpečněji. O to nám jde!

Dopřejte kočce její přirozenost. Uklízejte. Záchodek je nutné čistit každý týden. Hromadí se bakterie a to znamená nemoci. Vyperte pelíšek. Vyměňujte potrhané pelechy. Mohou se tam množit blechy a různá další onemocnění. Nikdy nevíte, co si donesete na botách přímo do bytu. 

Vše co zde píši, jsou moje zkušenosti. Ani já neměla čas na úklid. Mívala jsem doma bordel. Už nemám a  víte proč? 

Já už doma nemám nepořádek a uklízení pro mě není žádným problémem. Za prvé je to hezké, když je čisto a za druhé umí kočka poděkovat. Způsobů poděkování je milion. Nevěříte??? Ale jo, věřte. Vaše kočka děkuje za všechno a za čistotu mnohonásobně. Moje kočka mi poděkuje tím, že přestane skákat na kliku a otevírat dveře a utíkat z místa na místo. Uklidní se a spokojeně přede a zajímá se o schované pamlsky. 

Krásné uklízení a hezký den!

Jana 

PS: napište mi, jak Vaše Micka děkuje na psychologkocek@seznam.cz