Jdi na obsah Jdi na menu
 

28. 8. 2019

Prázdniny a koťata

Prožili jste krásné léto?

Měli jste se dobře na výletě?

Co děti? Spokojené?

 

Jistě, znám to, léto ve znamení zatoulaného kotěte. Prosím Vás, moc moc moc Vás, kteří mají kotě z prázdnin, postarejte se o kotě s chladnou hlavou a lidským selským rozumem.

Když se rozhodnete, že si toto zatoulané kotě necháte, přemýšlejte, kde bude spát, jíst a čúrat.

Navštivte veterináře, nechejte odčervit a očkovat.

Jídlo nakupujte zásadně v obchodech s chovatelskými potřebami.

Dále se zamyslete, kde bude kotě, až pojedete na dovolenou.

Tyto čtyři zásadní věci vyřešte ihned, jakmile se rozhodnete pro osvojení. Z jakého důvodu toto píši???? Vždyť je to přece normální....Ne není!!!

Opět píšu věc z vlastní zkušenosti, kdy sousedka uzavřela kotě do sklepa a a a a dál nic. Je ve sklepě. Tečka. Na mou otázku, zda má kotě vodu bylo odpovězeno, že večer dostává a je vypuštěno ven. Achjo. Vysokoškolsky vzdělaná osoba, která se rozhodla, že si zatoulané kotě nechá. Proč je, ale tak bezcitná, ve chvíli, kdy si kotě tedy vzala "k sobě". Protože neví, co má se zvířetem dělat. 

Není ostuda zeptat se. Není ostuda, když se poradíte. Je to přece nová věc, nemůže o tom mít informace, když se o kočičky nikdy nezajímala. Ptejte se, nebojte se, zajděte za zvěrolékařem a uvidíte, že spokojené kotě je vděčné. Vaši zodpovědnost Vám odmění. To spokojené předení za to úsilí stojí.