Jdi na obsah Jdi na menu
 

28. 2. 2019

Správné krmivo

Ahoj návštěvníku, 

chci Ti přinést uklidnění v běhu za informacemi ohledně krmiva pro Tvou micinu. Ve zverimexu, na internetu, od známých tam všude zjišťuješ, co je pro Tvou kočičku to nejlepší. Uklidni se. V současnosti jsou krmiva normována a mají tedy vše, co mít mají. Důležité je, nekrmit kočku granulemi pro PEJSKY!!! Tomu snad rozumí každý. Doufám. 

Kočka potřebuje více masa, než pejsek, proto mají chutnější granule. Když máte doma pejska i kočičku, je dobré nechávat granule pro kočky ve výšce, aby je nepapal pejsek. Nákupem granulí pro kočku v obchodech s chovatelskými potřebami nic nepokazíte. Nabídka je dobrá a vyberete si. Co bych nedávala jsou takové barvené granule ze supermarketů. Dále proces pokračuje doma, kdy zakoupené granule podáte kočce. Pro začátek je dobré koupit menší balení a pokud kočka baští, můžete koupit balení větší velikosti, aby byla doma zásoba. 

Změna granulí musí probíhat POSTUPNĚ!!! Novou značku granulí postupně sypete do starých a kočka si pomalu zvyká na nové složení i novou chuť. Já kočičkám měním chutě i značky a vždy vybírám bez obilovin. Každý na své kočce pozná,co jí chutná. Moje kočky nemají rády lososa a všechno z ryb, tak to nekupuji a nijak kočky nestrádají. Mají oblíbené hovězí maso. 

Tvé kočce dopřej, to, co jí chutná. Nevíš si rady??? 

psychologkocek@seznam.cz tato schránka je ti k dispozici. Napiš a vše vyřešíme.

Těším se, Jana.